Ryggsäck till barnen – Kånken Mini

Vi kände att vi behövde en ryggsäck till vår dotter och alla hennes olika ”pryttlar” när man skulle iväg. Det var både leksaker, våtservetter, blöjor, frukt, pussel osv.

Ryggsäcken Kånken är en klassiker som finns i bra storlek för barn
Ryggsäcken Kånken är en klassiker som finns i bra storlek för barn

Det skulle vara en ryggsäck som var enkel att bära för dottern, enkel att öppna och stänga, hållbar.

Eftersom vi är lite fascinerade av friluftsliv och den stilen blev det en koll på den marknaden. Vi föll snabbt för Fjällräven och Kånken Mini. Vi minns själva att vi använt Kånken som barn och det gjorde säkert sitt till. Den är inte billigast, men den uppfyller de behov som vi har, och den är tuff och trivsam i sin utformning.

Dottern tycker det är kul att bära med sig ryggsäcken och hon vill nästan alltid ha den med sig den när vi skall iväg.

Vi har upplevt att Kånken Mini fungerar alldeles perfekt som väska till barnvagnen, kan enkelt hängas över handtaget med den finurliga knäppningen på handtaget.

En nackdel som vi märkt är remmarna och speciellt momentet att justera längden allt eftersom växt i kroppen och mängden kläder efter årstid. Remmarna är alldeles för komplicerade att justera och speciellt svårt vid kyla eftersom fästet är av metall. Annars är det en dragkedja som är enkel att öppna och den är relativt tyst . Ryggsäcken har ett mycket bra frontfack, som går att stänga med dragkedja, vilket är perfekt för exempelvis hårsnoddar, nappen m .m.

Skribent: Johan Einarsson

Går att köpa på: outnet.se för 379 kr.

2 reaktioner på ”Ryggsäck till barnen – Kånken Mini”

 1. Hej!
  Anakkana säljer ett smart och praktiskt bröstband, Whiii, som håller axelremmarna på plats så de inte glider ner i armvecken när barnet skuttar och hoppar.
  Bröstbandet ger extra trygghet på utflykten:
  * integrerad visselpipa
  * skrivband för namn&nummer
  * ögla för eget reflex

  Whiii passar perfekt på Kånken Mini och även på vanliga Kånken. För vuxna balanserar bröstbandet upp vikten så ryggsäcken blir lättare att kånka på!

  Vänliga hälsningar!
  Anna Råland/ Anakkana

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *